Gran jornada la que es va viure el passat diumenge 15 de desembre, amb la primera edició de la CNG4Camins, una cursa que primera vegada organitzava el Club Natació Granollers amb el suport dels Ajuntaments de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, municipis per on va transcórrer la prova de tipus trail i que va comptar amb 325 participants. Tot un èxit de participació per aquesta cursa que, a més a més, va estar altament marcada pel seu caràcter solidari, en benefici de CAPIVO (Centre d’atenció a la primera infància del Vallès Oriental) i pels prop de cent voluntaris i voluntàries que de manera totalment desinteressada van contribuir, juntament amb les empreses patrocinadores i col·laboradores, a que aquest esdeveniment tingués una gran acollida i acceptació per part de tots els participants.

A les 10h, des del pavelló de Can Bassa de Granollers, es va donar el tret de sortida a aquesta cursa que, per camins i corriols i de perfil força exigent, van córrer 263 runners la prova de 13km, i 62 la de 6km. Una participació més que satisfactòria tal i com valora el director de la cursa, José Bartolomé, que ja apunta a créixer en participants de cara a la propera edició del 2020.

Els primers guanyadors d’aquesta primera CNG4Camins, estrenant el podi de la cursa, van ser: Jordi Relats com a vencedor de la cursa de 13km, un dels corredors convidats que actualment és el tercer al Campionat de Catalunya de Triatló… un runner que va sortir de la cantera del CNG, primer com a nedador i després com a waterpolista, i ara es configura com un dels millors triatletes nacionals. Relats va fer un temps de 49:27, i va compartir podi amb Ruben Bona, que va fer un temps de 50:02; i David Clavera, tercer amb 51:54. Donant nivell també a la prova femenina, es trobava Mireia Pons, la campiona de la Copa d’Espanya FEDME, que amb un temps de 55:41 es va imposar als 13km, seguida per Carmen Martin amb 59:10 i Anna Codina, amb 59:45. Pel que fa a la prova de 6km, Xavi Muñoz, Lluís Mauri i Xavi Fontseré van ser els primers en masculí, mentre que en femení, les guanyadores van ser Judit Andujar, Laura Martin i Carme Gaig.

Durant tota la jornada, els corredors van disposar d’avituallaments, servei de guarda-roba, servei de dutxes, servei de fisioteràpia a l’arribada, i servei d’acollida per nens i nenes de 3 a 13… que van acabar de completar l’experiència dels participants en aquesta prova organitzada pel CNG amb el patrocini de Mizuno, Ferrer&Ojeda, La Mútua, Viatges Tejedor i NutriSpot i la col·laboració de La Sorrera Bike Park, L’Aire Esports, KH7 Lloreda, Care For You, Servicios Colectivos Cufí, Herbes del Portalet, Circuit de Barcelona – Catalunya, Mail Boxes Etc., Farmàcia Viñamata, Elan Vital, La Caixa i Andreu marquinària per a la construcció. També com a mitjans de comunicació oficials de la cursa es va comptar amb Som Granollers, Ràdio Granollers i VOTV.

Amb les dades finals dels fons recaptats encara per tancar, la donació que anirà a benefici de CAPIVO es destinarà a l’adquisició de material per a la intervenció terapèutica a partir de la integració sensorials amb autisme i pluridiscapacitat. Una vegada es tingui el recompte, es farà pública la donació, així com es portarà a terme el lliurament de la mateixa a CAPIVO.