Aquesta setmana s’han iniciat les obres de rehabilitació de la piscina exterior de 25 metres (piscina 5) del Club Natació Granollers, amb l’objectiu de reparar les deficiències detectades en el vas, i procedir a dotar-la d’una instal·lació adequada que permeti la climatització de l’aigua. Una actuació que és prioritària en el Pla d’Inversions d’Instal·lacions del Club que, juntament amb el Pla Estratègic, situa aquesta acció en imprescindible per a garantir el bon funcionament de l’entitat.

A la piscina exterior de 25 metres, construïda el 1967, s’han anat escometent, al llarg d’aquests cinquanta anys, treballs de manteniment, però cap reforma com a tal. Per aquest motiu, el ja deteriorat vas unit a que no és una piscina desbordant, obliga a una renovació contínua d’aigua així com d’excessius tractaments químics, que fan d’aquesta piscina una instal·lació econòmicament costosa, i poc responsables amb el medi ambient. Davant d’aquest fet, es procedeix a la seva rehabilitació per tal d’aconseguir una instal·lació adequada, sostenible i eficient.

Es tracta d’una piscina que, per les seves condicions, només estava oberta durant els mesos d’estiu, donant servei de piscines municipals. Amb aquesta actuació, es procedirà a climatitzar-la, i poder, així, ampliar làmina d’aigua i donar més servei a socis, abonats, usuaris i esportistes durant la resta de l’any, servei que ja ofereix la piscina exterior de 50 metres des del 2011.

Aquesta primera fase, que finalitzarà abans del 24 de juny, si les condicions meteorològiques ho permeten (data prèvia a l’inici de la temporada d’estiu), s’enllaça amb una segona fase del projecte global d’instal·lacions del Club, i que -abans de portar a terme altres obres per a l’ampliació d’espais- té com a objectiu la rehabilitació de les instal·lacions que ja disposa el Club, com és el cas de les piscines 1 i 2 (cobertes). I és que aquests piscines, construïdes l’any 1972, requereixen una actuació imminent, donat l’estat de deterior i obsolescència de les mateixes, tant al vas, com de les platges, cobertes… Unes obres previstes per a principis de 2019, que s’afrontaran de la mà de l’Ajuntament de Granollers, per tal de poder disposar d’unes renovades instal·lacions, que inclouen nous vestidors, i que milloraran el servei per als socis i esportistes.

Aquesta actuació requerirà d’espais per reubicar tant a socis com als prop de 450 esportistes de les seccions esportives del Club (natació, natació artística i waterpolo) que són el que més ús d’aquestes instal·lacions en fan, tant per als entrenaments com per a la competició. Amb la reforma i climatització de la piscina 5, es podrà donar sortida a part d’aquesta necessitat, així com també –per la banda de les seccions- gràcies als convenis amb diferents clubs de natació de la comarca i rodalies.

Abans de finalitzar el 2019, tanmateix s’haurà abraçat una tercera fase, en la què s’afrontarà el projecte de la zona d’aigües, amb un redisseny del plantejament inicial, que millorarà la utilitat, quedant integrada al projecte global de les instal·lacions del Club.