Amb la voluntat de recuperar la memòria històrica i posar en valor la tasca social i esportiva que fa més de 50 desenvolupa el Club Natació Granollers com a entitat de la ciutat, ahir dilluns 25 d’octubre es va inaugurar un espai on es recullen, a través d’un mural fotogràfic, els moments més rellevants dels inicis del Club. Amb la presència de la Junta Directiva, junta del Consell d’Honor i treballadors, es va realitzar la descoberta d’aquest espai dedicat a la memòria històrica, que es troba a l’accés principal de la instal·lació.
I és que al 1967 va ser quan va néixer el primer club de natació de la ciutat, el Club Natació Granollers, amb un complex que comptava amb 3 piscines exteriors, un trampolí i dues palanques de salt, i es complementava amb una pista de frontó i una altra de voleibol. L’objectiu principal del Club era aconseguir la màxima difusió de la natació, a través de festivals i de cursets d’estiu.
Al 1969 es va iniciar l’etapa més complicada: formar un equip de competició. Fins aleshores, el contacte que tenien els granollerins amb l’aigua era gràcies als cursets de natació. És per això que es va decidir fitxar la Maite Salvà, la primera entrenadora de la història de l’entitat. Tanmateix, el Club es va es va diversificar, donant aixopluc a d’altres esports com el voleibol, el salt i trampolí, i l’escafandrisme. A la llarga aquestes seccions i d’altres que es van anar creant, van arribar a desaparèixer o desvincular-se del club, com el cas de la petanca.
La primera piscina coberta es va inaugurar al 1972, amb la que es va obrir un ventall de possibilitats per a la pràctica d’altres esports aquàtics, com la natació sincronitzada, conegut aleshores com a ballet aquàtic i que va impulsar Carmen Martón; i el waterpolo, que es va introduir gràcies a Istvan Jekkel Jaki, un hongarès procedent del Canoe Natación Club de Madrid, gran entès en aquest esport. Aquest mateix any també és va donar una empenta a la gimnàstica artística, un altre esport olímpic, amb la construcció d’un gimnàs que completaria el complex esportiu. El primer professional de gimnàstica va ser l’entrenador Lluís Martínez Ibáñez.
Així és com va néixer el Club Natació Granollers, referent a la ciutat dels esports aquàtics a nivell social i federat, i que ha anat creixent com a institució, tot fent-se un nom arreu pels seus valors, compromís social i èxits esportius. I ara aquest mural, a l’entrada de la instal·lació, ho vol seguir recordant.