Cada vegada som més conscients de la necessitat de cuidar la nostra pell a l’estiu, però sembla ser que quan els mesos de més fred arriben aquesta part del cos es converteix en la gran oblidada. El fred, el vent, la humitat, els canvis bruscos de temperatura i les calefaccions – tots ells factors propis de l’hivern – són enemics indiscutibles de la pell.

A l’hivern s’accentuen considerablement els contrastos d’humitat i temperatura ambiental, el que infueix negativament en al nostra pell. Si a més del fred, fa vent, la pell se seguíx ressentint, contribuint en el seu deteriorament. Si a això se li afegeixen les calefaccions excessives o que disminueixen la humitat ambiental, tot plegat fa que la pell es ressequi i pateixi una deshidratació, provocant alteracions cutànies que es tradueixen en l’envelliment. Es per això que els dermatòlegs adverteixen que en aquesta època de l’any també cal cuidar la pell.

T’apropem algunes recomanacions dels experts:

Hidrata adequadament tot el cos, però especialment la cara i les mans, ja que són les parts més exposades a les baixes temperatures.
– Tingues especial cura dels llavis, que requereixen de protectors hidratants, preferiblement amb filtre solar. A més, evita humitejar-los quan estan secs perquè tot i que en un primer moment aporta una sensació d’alleujament, després produeix una irritació i sequedat encara més forta.
No abusis de les dutxes amb aigua calenta, que no són bones per a l’epidermis ni per a la circulació. Els experts aconsellen acabar la teva sessió al bany ruixant-te amb aigua freda, en especial per les cames.
– Fer servir un sabó adequat a cada tipus de pell és clau. Cal que sigui suau i neutre.
– Cal tenir especial cura de la pell dels més petits. Els metges recomanen usar sabons d’avena i hidratar la pell abundantment.
Evita la roba i el calçat no transpirant o irritant. L’idoni és escollir roba de cotó, ja que conserva el calor, permet l’evaporació de la suor i aporta major sensació de confort.
– Les persones amb la pell seca, sensible o amb malalties cutànies com la psoriasis o la dermatitis atòpica empitjorem durant l’hivern. Per a controlar els danys és imprescindible mantenir un bon nivell d’humitat ambiental mitjançant sistemes d’humidificació ambiental o simplement amb la col·locació de tovalloles humides o recipients amb aigua a sobre dels radiadors.
– Per els aficionats a anar a la neu, cal reforçar la defenses amb cremes dermoprotectores, ja que a les zones nevades el sol pot ser encara més perillós per a la pell i els llavis, perquè els rajos solars es reflecteixen a la neu i el dany es potencia. A més a més, cal protegir-se els ulls amb ulleres especials per cuidar la retina.
– Davant de qualsevol dubte o problema és recomanable visitar el dermatòleg.