Per a molts, setembre és sinònim de tornada a la rutina: treball, estudis… i tornada a l’activitat física. Després d’unes quantes setmanes sense practicar esport o havent reduït aquesta pràctica durant les vacances, hem de tenir en compte que els nostres muscles no es troben en la mateixa forma física i és bo començar de manera moderada i sense excedir-se per tornar-se aclimatar i evitar els terribles cruiximents o, el que seria pitjor, alguna lesió.

Recomanacions per a la tornada a l’activitat física:

1. 2-3 dies a la setmana és un bon començament. No vulguis fer-ho tot els primers dies. Intenta que les sensacions al finalitzar siguin sempre positives i queda’t amb ganes de tornar.

2. Els cruiximents són part d’un procés d’adaptació a l’activitat física. No deixis que aquests trenquin el teu pla d’entrenament.

3. Estira abans i després. Abans de fer esport, els estiraments preparen la musculació per a l’exercici físic. Després de fer esport, els estiraments serveixen per eliminar les tensions produïdes durant l’activitat, ajuden a millorar la circulació, a reduir el dolor dels músculs… garantiràs el teu benestar i milloràs les sensacions d’entrenament.

4. No siguis impacient. Realitza el teu entrenament de manera progressiva, tant en intensitat com en freqüència. És important que el teu cos s’adapti a l’esforç.

5. Pren consciència del teu cos i escolta’l. Davant de qualsevol molèstia comunica-ho als assessors o al teu entrenador personal que intentarà adaptar el teu entrenament.

6. Respecta el teu pla d’entrenament. No afegeixis ni prescindeixis de cap exercici. Confia en el criteri del teu assessor o entrenador i consulta els teus dubtes.

7. Tingues en compte el descans entre sessions, per assimilar millor el teu entrenament i obtenir millors resultats.

8. Estigues hidratat. La ingesta de líquids és molt important per a mantenir un bon estat d’hidratació abans, durant i després de la pràctica esportiva. Fes de l’aigua la teva beguda principal.

9. Redueix les quantitats i menja amb més freqüència. El passar gana no t’ajudarà a perdre pes ni a afrontar amb èxit l’entrenament, al contrari, el teu cos alentirà el teu metabolisme i gastarà menys calories. A més el desordre alimentari et portarà a menjar qualsevol cosa ràpida i calòrica. Menja cada 3 hores, evitaràs arribar amb molta gana al pròxim àpat. Es recomana: esmorzar, mig mati, menjar, berenar i sopar.

10. La fase inicial és la més difícil, superats els 30 primers dies l’esport diari ja és un dels teus hàbits. No renunciïs a tot l’esforç i segueix cap al teu objectiu!