“Abans de competir el que tinc és adrenalina pura, il·lusió i ganes de gaudir al màxim”

Palmira Chaparro, nedador de l’equip absolut del Club Natació Granollers

Edat?
22

Vius a…
Granollers

Estudis?
Realitzant la prova d’accés al grau superior

Quan va començar la teva afició per nedar?
Vaig començar a nedar amb el col·legi a P5, després vaig fer cursets i em van donar la beca per l’equip de competició. Al principi no m’apassionava, però amb el temps es va convertir en incondicional.

Et vas formar al club, vas marxar per unes temporades, i has tornat!
Sí, vaig estar al club fins a finalitzar la temporada 2013/2014 i vaig marxar. Jo portava ja un llarg temps lesionada amb un genoll que no s’acaba de trobar el què per a què tot funcionés bé i pogués entrenar-me al 100%. Al maig del 2014, em van haver d’operar i el post operatori junt amb la rehabilitació suposava un tornar a començar, per dir-ho d’alguna manera. A més, el David Conchillo que era el meu entrenador ens va informar que a la temporada següent no ens entrenaria ell i això em va descol·locar una mica. Poc després, vaig rebre una oferta i l’oportunitat de marxar a un club de Sevilla i no m’ho vaig pensar gaire. Jo també necessitava un canvi d’aires i provar coses noves. Vaig estar fora 3 temporades i vaig seguir entrenant a l’alt nivell a Andalusia. L’any passat vaig tornar al club i aquesta és la segona temporada que sóc aquí. El perquè vaig tornar? Bé, la família és el primer motiu i tenia clar que si algun dia tornava, de primeres tornaria al club.

Quina ha estat la teva trajectòria esportiva dins la natació?
De petita no tenia gaire nivell, i poc a poc vaig aconseguir entrar als Campionats de Catalunya i amb el temps i la millora va arribar el Campionat d’Espanya Escolar (CSD) on vaig aconseguir la meva primera medalla d’Espanya en un relleu; i el meu primer campionat d’Espanya individual a l’hivern següent vaig aconseguir dos ors en 50 i 100 lliures. A partir d’aquest Campionat que va ser el “boom” de la meva carrera esportiva, van començar a venir els campionats d’Espanya i els Internacionals: Copa Comen, Mundial infantil, Europeu Júnior…

Quina és la medalla o competició que recordes amb més satisfacció?
El Campionat de Catalunya d’estiu, Sabadell 201. Aquell any, a l’abril, em vaig quedar a 5 centèsimes de la mínima de l’europeu i em vaig quedar fora de la convocatòria. Aquell mateix any, al juliol, em vaig superar a mi mateixa fent la mínima i aconseguint el primer record d’Espanya. Va ser un gran campionat.

Quin és el teu estil de natació?
Crol 

Què et passa pel cap abans de competir, durant i al final?
He passat per moltes fases. El que em passi pel cap abans de competir també té molt a veure amb el meu estat anímic. Avui dia, abans de competir el que tinc és adrenalina pura, ganes, il·lusió i gaudir al màxim. He tingut èpoques que he pensat massa i això m’ha condicionat a l’hora de competir. Ara prefereixo gaudir i tenir la ment forta. Sense pensar gaire, tinc millors resultats.

Quina és la teva preparació esportiva?
Intensa! Entreno matí i tarda de dilluns a divendres, i al matí de dissabte. Hi dedico unes 4/5h diàries.

Has hagut de sacrificar moltes coses per la natació?
He sacrificat moltes coses, d’algunes n’estic més satisfeta que d’altres, però això va una mica amb cadascú. En el seu moment vaig sacrificar els estudis, ja que jo no veia res més que la natació i a més no em creia capaç de treure’m els estudis i entrenar al 100%. No n’estic orgullosa, però ara que m’he reenganxat i no li dono tanta importància. Amistats també, ja que no tothom comprenia ni comprèn el ritme de vida que portem els esportistes. I amb la família, he sacrificat però d’una altra manera: quedades familiars i més coses que per compromisos no podies anar-hi i sobretot, quan vaig marxar fora, ja que vaig marxar sola.

Quin és el teu objectiufins a on tagradaria arribar?
Objectiu, ara mateix vull tornar a retrobar-me. Competir al 100% i gaudir. Arribar, crec que tots els esportistes somiem amb uns jocs olímpics a la nostra carrera no? Qui sap…

Perquè enganxa tant aquest esport?
No sabria contestar a aquesta pregunta, però el que sí que puc dir és que per mi ja és per tota la vida!

Descobreix les respostes, passant el cursor o dit per sobre les preguntes.

Piscina de 25 o de 50 ?

Piscina de 50

Banyador slip o el fast ?

Fast

Braça o papallona ?

Papallona

Crol o esquena?

Crol.

Entrenar al matí o a la tarda?

Al matí

I competir?

A la tarda

Amb casquet o sense?

Amb casquet

Nervi o ànsia?

Ànsia!

Carrer 4 o 8?

Carrer 4