Manel Berbel Acosta

55 anys – Les Franqueses del Vallès

Anys com a soci: Molts

Quines activitats realitzes al club?
Ja que l’esport que m’agrada realitzar és el Trail Running, al club intento compaginar diverses matèries esportives que m’ajudin a  poder tenir un bon estat físic per a les curses. Faig spinning i diversos exercicis de preparació de càrdio per mantenir el to muscular, amb les sortides de runnig que realitzo des del club. També faig treball de força amb les peses per reforçar la musculatura i prevenir lesions. També  algunes classes d’estiraments i una mica de natació per tonificar.

Quin és el teu objectiu?
Durant l’any tinc diferents objectius, curses llargues i curtes, des de Maratons a Ultres, tot depenent de l’època de l’any. Aquest any em vaig preparar al club per disputar amb garanties l’ETR ( EVEREST TRAIL RACE), una cursa per etapes que es realitza al Nepal per la ruta del campament base de l’Everest. Consta de sis etapes, 160 km en total i un desnivell acumulat d’uns 30.000 metres. Per aquesta cursa, vaig combinar les classes d’spinnig i peses, amb les sortides a la muntanya per fer tirades llargues (4-5 hores). Ara mateix, tinc com a objectiu la marató de l’Ultra Pirineu a Bellver de la Cerdanya i per aquesta cursa, seguirem combinant classes de força i de càrdio per poder arribar en bon estat de forma, ja que es disputa el dia 29 de setembre.

Què és el que més et motiva quan véns al club?
Els seus monitors, que amb el coneixement de les disciplines, et dirigeixen i t’assessoren dels exercicis que pots realitzar per no lesionar-te. Els tens en tot moment al teu costat, encara que sigui per parlar amb ells dels teus resultats, problemes físics, etc. o qüestions personals i on ells sempre tenen una estona per escoltar-te i assessorar-te. Sempre tenen un moment per tu. Penso que el club, sense els monitors que té, no seria tan importat com és a hores d’ara.

Que milloraries?
El tema dels vestidors/dutxes,  ja que a certes hores, quan finalitzen els nens dels cursets, waterpolo i sincro, aquests es dutxen en els vestuaris de la resta de socis. En aquests vestuaris s’exhibeix un cartell d’estalviar aigua, cosa que no sempre passa. S’hauria d’informar els nens i nenes que si utilitzen aquests vestuaris, les dutxes són per rentar-se no per escalfar-se 6 o 7 minuts sota l’aigua calenta sense cap control, amb el consum que això provoca i les cues dels socis que esperen per la dutxa. Per aquest motiu potser caldria un vestuari per aquestes activitats fora dels vestuaris dels socis i conscienciar als nens de l’estalvi energètic.

Et defineixes…
Com una persona que li agrada molt la muntanya, la natura i l’aire lliure. Que el seu dia a dia a part de treballar és posar-se les sabatilles i córrer per la muntanya. M’agrada el contacte amb la gent i gaudir amb la seva companyia. Sóc patidor, constant i exigent amb mi mateix.