“De les derrotes s’aprèn més que de les victòries”

Dídac Garcia, porter del cadet de waterpolo del Club Natació Granollers

Edat?
14

Vius a…
Granollers

Estudis?
3r ESO

– La Federació Catalana de Natació et va posar l’any passat en el punt de mira i veient-te com a un futur talent…
– L’any passat vaig estar als entrenaments de seguiment de talents de la Federació. Em vaig posar molt content en saber-ho, em vaig esforçar molt, va ser una experiència molt divertida, vaig aprendre molt i vaig fer amics. Els companys xutaven molt bé i em vaig haver d’esforçar per anar parant. Van ser uns entrenaments productius que em van ajudar a veure que era bon jugador i em van motivar per intentar fer-ho cada vegada millor.

– I ja has representat Catalunya, formant part de la selecció infantil
– Al campionat d’Espanya ens va anar bé. Vàrem quedar segons. Em quedo amb l’experiència d’haver anat amb la selecció i que de les derrotes s’aprèn més que de les victòries. Tinc una motivació: es treballar dur per estar al proper campionat  i guanyar.

– Aquest any ets cadet de primer any…
– Serà un any difícil, ja que al no tenir jugadors de 2004, jugarem tots contra gent més gran. La diferència es nota, i molt. A més a més les normes han canviat i,  per exemple, ara em poden xutar amenaçant des de més de 5 metres, poden xutar de corner…

– Com veus el teu equip aquest any?
– El meu equip és un equipàs. Crec que tenim capacitat i la qualitat per quedar primers de Catalunya. És un equip complet de 2005 i  un aspecte dolent és que ara som tots d’any petit i ens tindrem que esforçar molt si volem guanyar algun partit, perquè estem de l’ 1 al 10. Però millor així, ens esforçarem mes i així l’any vinent que serem de segon any serà més fàcil.

– Quan va començar la teva afició pel waterpolo?
– Vaig començar al waterpolo per casualitat, perquè feia bàsquet però una lesió provocada per creixement fa que em tibi el taló d’Aquil·les i no puc fer esports d’impacte amb el peu al terra. Llavors vaig buscar un esport d’aigua, vaig provar waterpolo i em va agradar moltíssim.

– Ets porter. Va ser decisió teva?
– Sóc porter perquè quan vaig començar no teníem posicions; anàvem rotant el porter. Un dia em vaig posar jo de porter i ho vaig parar tot, no sé ni com, perquè no sabia fer cames ni res, però ho vaig fer bé, i des d’aquell dia sóc el porter, em va posar l’Albert, l’entrenador que teníem en aquell moment.

– És compatible la pràctica del waterpolo amb els estudis?
– Fer waterpolo i estudiar no és difícil, bé… entreno molt  però com que estic estudiant al Centre d’Alt Rendiment ens redueixen les classes i llavors són compatibles totes dues coses.

– Com et prens la derrota?
-No m’agrada gens perdre, però no es pot guanyar sempre. Em prenc la derrota com una falta d’entreno i intento millorar i fer tot el que està a la meva mà per no perdre.

– I la victòria?
– Una victòria significa que hem jugat bé, que hem de seguir així i no abaixar el ritme.

– Quin és el teu objectiu… fins a on t’agradaria arribar en el món del waterpolo?
– A mi el que més m’agradaria a la vida és guanyar unes olimpíades amb la selecció Espanyola.

– Què t’està aportant el waterpolo?
– El waterpolo m’ha donat l’oportunitat d’entrenar al CAR,  entrenar molt i m’estic posant fort! El waterpolo m’ha ensenyat disciplina i esforç. També que els petits “pringuen”.

Descobreix les respostes, passant el cursor o dit per sobre les preguntes.

Entrenament en sec o en aigua?

Sóc més d’aigua.

Entrenar al matí o a la tarda?

Si pogués escollir el faria al matí.

I competir?

Jugo millor pel mati/migdia.

Amb casquet o sense?

Entrenar sense gorro és més còmode, en canvi per fer partit o coses en equip no

Jugar a casa o a domicili?

Jugar a casa abans que a qualsevol altre club

Les xerrades de l’entrenador, abans o després del partit?

Al principi del partit. Al final crec que no és moment per a moltes xerrades.