I ja se superen el miler de persones que s’han format en tècnica hipopressiva, a través del cursos impartits pel Club Natació Granollers. En concret 1.112 persones, socis del CNG però també ciutadania en general, entre els quals també hi ha homes i dones triatletes, corredors, nedadors, waterpolistes, futbolistes, jugadors de bàsquet, competidors i practicants de fitness, dones en fase post part, gen gran… Una tècnica que arriba a un gran ventall de públic, gràcies als beneficis que aporta el fet d’aplicar-la, i en la que el CNG hi va creure des d’un bon començament, ja al maig del 2011 quan va realitzar els primers cursos d’hipopressius. Ara, amb més d’un miler de persones formades, aquest mes de juliol ha donat per finalitzat el primer curs online, un nou format nascut a causa del coronavirus i com a resposta a l’alta demanada per a aprendre aquest mètode.
Un mètode que el Club va apostar per incloure en la seva activitat ara fa prop de 10 anys, i que en aquell moment, però, “era una tècnica arriscada i trencadora d’esquemes de treball per a tots els professionals de l’esport i l’activitat física, creant molta polèmica, ja que era contrari als abdominals tradicionals i molts dels exercicis pressius recomanats en les rutines de molts usuaris i usuàries en fases de post part, diàstasi, amb pèrdues d’orina… i justament, aquest nou mètode era un entrenament no pressiu, ideal per aquests perfils”, recorda la responsable de fitness i salut del CNG, Vanessa Rodríguez, que va ser la impulsora de la tècnica a l’entitat, essent dels primers clubs de la comarca que van començar a formar els socis i alumnes en aquesta tècnica d’entrenament no pressiva. Rodriguez comenta al respecte: “la seva pràctica no només impacta en la millora estètica, que és el principal interès dels usuaris dels gimnasos, sinó que ajuda a prevenir futurs problemes d’incontinència urinària, hèrnies o prolapses, millora els patrons posturals i respiratoris, i fins i tot, la vida sexual de qui ho practica”.
El Club va lluitar a contracorrent, en aquell moment, per introduir aquest nou mètode desconegut i polèmic, i mica en mica, el va anar implantant i expandint, tot consolidant una tècnica que avui dia està molt reconeguda. Com la tasca que es realitza des del Club que, a banda d’esdevenir centre acreditat de formació de formadors de la tècnica hipopressiva LOW PRESSURE FITNESS a la província de Barcelona per la Dra. Tàmara Rial, Piti Pinsach i Camilo Villanueva, s’ha convertit també en un centre referent d’un mètode global que impacta molt positivament en la millora de la salut i benestar dels seus practicants, millora el rendiment en esportistes exigents, i sobretot s’enfoca en la prevenció de futures patologies creant un perfecte equilibri.
Ara i arran de tota la situació viscuda per la COVID, s’ha creat el curs d’hipopressius en format on line on, en grups reduïts, els participants s’han iniciat en l’aprenentatge de les tècniques hipopressives, començant en les primeres sessions a millorar el patró postural i respiratori, que és la base principal del mètode, i seguint per l’aprenentatge de les principals postures hipopressives. “El feedback que ens ha arribat després de finalitzar les sis sessions del curs ha estat tan bona, que ja tenim noves dates per poder arribar als màxims alumnes, i que coneguin els beneficis de la pràctica d’aquest mètode, que es quedarà molt temps entre nosaltres”, comenta Rodríguez, que ja té preparat el nou curs online que donarà inici dilluns 21 de setembre.