Fa una setmana que s’han iniciat els entrenaments de l’equip absolut de waterpolo del Club Natació Granollers, amb noves cares, tant a la direcció de l’equip com entre les files del conjunt granollerí, que enguany disputarà la seva quarta temporada a 1a Divisió, categoria de plata del waterpolo estatal. Una renovació del primer equip que té un clar objectiu: mantenir un any més la categoria.

I així ho reitera el nou entrenador, Tomas Bruder: “Evidentment l’objectiu és assolir la permanència a la Primera Divisió, donant una imatge d’un club amb treball seriós”. El tècnic de l’equip absolut, que a més a més estarà al capdavant de la secció esportiva de waterpolo, no va dubtar en acceptar el nou projecte del CNG, perquè “em va semblar molt interessant, i a més a més, el Club compta amb molt bones condicions per a la pràctica d’aquest esport”.

Bruder, de procedència eslovaca, té una dilatada experiència en el món del waterpolo, primer com a jugador en diferents lligues del món com l’eslovaca, la brasilera, l’àrab, l’australiana… però també a l’espanyola, aconseguint essent campió de la Copa d’Europa amb el CN Barcelona o de la Super Copa d’Espanya amb el Sant Andreu. També com a jugador internacional, participant fins a quatre ocasions al preolímpic i disputant Campionats d’Europa i del Món amb la selecció absoluta eslovaca, on també va estar com a ajudant del seleccionador. Com a entrenador, també ha dirigit diferents equips del seu país, així com ha estat preparador físic d’equips catalans de Divisió d’Honor.

Quant a l’equip, s’han incorporat jugadors que “ens aportaran qualitat i experiència”, comenta el president del Club, Eduard Escandell. En total s’incorporen 9 jugadors que vénen de jugar de la 1a Divisió, així com de la màxima categoria (Divisió d’Honor) com és el cas de Josep ‘Pitu’ Puig, que torna al Club després d’unes temporades al CN Mataró. Reforços amb bons fonaments tècnics, que cobriran les baixes que es van partir en finalitzar la campanya anterior, bé perquè van rebre ofertes d’equips de Divisió d’Honor o de 1a Divisió, o com Adrian Rodríguez i Carlos de la Cerda, que han optat per deixar la pràctica esportiva.

“Personalment, penso, que l’aposta per en Tomas i els jugadors nou vinguts ens aportarà un altre salt qualitatiu per tal de mantenir l’equip a primera divisió i fer que els jugadors de la casa es vagin formant per ser peces bàsiques en un futur immediat”, conclou el president. Un equip que  s’estrenarà en lliga estatal el proper 5 d’octubre, quan rebi al Màlaga.