L’univers de les aplicacions per a mòbils ha crescut de forma vertiginosa en els darrers anys. Tot i que les de missatgeria instantània segueixen sent les grans protagonistes del panorama actual, cada cop prenen més força d’altres relacionades amb l’entreteniment. En aquest escenari, han proliferat diverses apps dissenyades per a fomentar la practica de l’esport.

Per aquells que s’inicien en el món del gimnàs trobem l’aplicació Gym. Es tracta d’una guia d’exercicis que ajuda els usuaris a introduir-se en aquest àmbit i aprendre algunes de les rutines bàsiques.

Per als que necessiten relaxar-se s’ha creat Pocket Ioga, una opció molt interessant que inclou un extens diccionari de posicions i una taula d’exercicis que mostren les postures correctes i els beneficis de cada una.

Si el que et cal es organitzar les teves rutines d’entrenament, descarrega’t Sworkit, una app que permet programar les teves sessions. Només cal indicar el temps i el tipus d’exercici que volem practicar, així com les diferents seqüències. Un vídeo servirà de guia mentre realitzes el treball físic.

En l’àmbit del running trobem Runtastic, una eina que permet triangular i geolocalitzar les rutes. Aquesta s’ha convertit en una de les aplicacions més descarregades i recentment ha desenvolupat Six Pack, un entrenador virtual amb avatars que guien i motiven els usuaris a través de vídeos en alta definició.

Per controlar totes les dades del teu entrenament neix GOW. Aquesta és una de les apps més sofisticades del mercat, que a més requereix d’una samarreta especial per monitoritzar dades com el pols, la tensió i el ritme cardíac. També proporciona informació sobre distàncies, localització o velocitat. A més, les dades recollides permeten a l’aplicació calcular el consum de calories, greixos i carbohidrats.

I si el que busques es conèixer d’altres persones amants de l’esport, una de les millors opcions és Amatteur, una nova xarxa social que permet compartir i difondre la practica esportiva.

Tot plegat eines curioses que tot i que han despertat un gran interès dintre de la societat actual cada vegada més amant de les noves tecnologies i el món d’internet, no aporten els mateixos beneficis que suposa anar al gimnàs, relacionar-se amb d’altres persones i sobretot rebre el suport i assessorament d’un bon professional.