L’escola Granullarius ha estat la guanyadora de la primera edició del Campionat Escolar de Natació – La Mútua Kids, que ha tingut lloc durant el matí de dissabte 25 de maig, organitzat pel Club Natació Granollers, en col·laboració de La Mútua de Granollers i l’Ajuntament de Granollers. Una competició que ha estat tot un èxit de participació i organització i amb la què, més enllà dels resultats esportius, s’ha apropat l’esport de natació esportiva a la ciutat, aconseguint que els nens i nenes participants gaudeixin d’un dia lúdic i esportiu tot defensant els colors de la seva escola.

Superant les expectatives de participació, més d’un centenar d’alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària de 14 escoles, majoritàriament de Granollers, han nedat proves individuals i per relleus proposades, davant un públic entregat que ha omplert les grades de la piscina del CNG. I ha estat l’escola Granullarius la que ha pogut alçar el trofeu de primer classificat del Campionat, seguit per l’Estel, segon, i Mestres Montaña, tercer. Seguidament, s’ha classificat  l’Escola Pia i La Torreta (La Roca), 4ts ex aequo; Salvador Llobet, 5è; Jardí, 6è; Ferrer i Guardia, i Turó de Can Gili, 7ens ex aequo; Ponent, 8è; Pereanton, Lledoner i Mogent (La Roca), 9ens ex aequo.

Pel que fa a les proves individuals, en la competició de 25 lliures, Víctor Guirado (La Torreta), Fabrizio Javier Pineda (Granullarius) i Jon Irurtia (L’Estel) han estats els medallistes en categoria de 1r Primària masculí, mentre que Paula Molina (Escola Pia), Martina Barragan i Nicole Jaime, ambdues de l’Estel, han pujat al podi femení. Adam Arbouch (Jardí) s’ha penjat l’or en categoria de federats.

En 2n de Primària, Arnau de Riaño (Escola Pia) i Abril Lajunta (Salvador Llobet) han estat primers, Pau Rodríguez (La Torreta) i Jana del Rio (Granullarius) han estat segons, i Oriol Morera (Salvador Llobet) i Aya El Habibi (Ponent) han estat tercers. En federats, Héctor Ramos (Granullarius) i Elsa Serrano (Mestres Montaña) han estat primers, i Edurne Moreno (Mestres Montaña), segona.

Pel que fa als nens i nenes de 3r, Eric Domínguez (Granullarius) s’ha penjat l’or, Edgar Antaño i Sameer Khann, de l’Estel, la plata i el bronze respectivament. Per altra banda, Aeris Fernández (L’Estel) ha estat primera, Sara El Haddad (Ferrer i Guàrdia), segona i Eva Sophie Muñoz (Granullarius), tercera. En categoria federats, nedant 50 metres, Andreu Brustenga i Sílvia Llorens, del Granullarius, han estat primers, i Tània Moreno (Mestres Montaña), segona.

A banda de les proves d’estil lliure (que s’han pogut nedar amb o sense material auxiliar), s’ha fet una competició de peus lliures que han nedat els alumnes de 3r, essent Eric Domínguez (Granullarius) i Aeris Fernández (L’Estel), primers; Sameer Khan (L’Estel) i Sabrin Laghrir (Turó de Can Gili), segons; i Edgar Antaño (L’Estel) i Eva Sophie Muñoz (Granullarius), tercers. En federats, Sílvia Llorens (Granullarius) i Andreu Brustenga (Granullarius) han estat primers, i Tània Moreno (Mestre Montaña), segona.

Per finalitzar la matinal, s’han fet relleus, on Mestres Montaña ha aconseguit la copa de campions, seguida de Granullarius, en segon lloc, i La Torreta, en tercera posició.

Un esdeveniment que s’espera reeditar l’any vinent, i amb el què el CNG -referent a Granollers com a centre d’ensenyament de la natació en edat escolar- té l’oportunitat de reforçar els seus vincles amb la ciutat, creant sinèrgies en l’àmbit esportiu i potenciant, de la mateixa manera, la transmissió dels valors de l’esport entre la població infantil.