Són les alternatives fàcils per a què no et faci mandra fer esport els mesos de màximes temperatures. El fitness, per poder entrenar arrecerats durant les hores de màxim sol, i la natació, l’opció refrescant per a mantenir-te actiu.

I és que amb període vacacional a tocar, i després d’un any esgotador, acostumem a canviar de rutines i a relaxar-nos… a vegades cometent excessos. A això se li afegeix el clima, que sovint fa que realitzar qualsevol mena d’activitat física sigui més feixuc. Però tan important és descansar com seguir mantenint-se actiu durant tot l’any com a aposta d’estil de vida saludable. Per aquest motiu, cal buscar opcions esportives que ens ho posin fàcils, com són el fitness o la natació.

Fitness

La sala de fitness del Club Natació Granollers, ofereix una gran franja horària per a fer activitat física, inclús en les hores de màxima exposició solar. Caldrà tenir en compte la rutina que realitzem, aconsellant, per als mesos d’estiu, rutines d’intensitat moderada, ja sigui a la zona de pes lliure o dirigit, o a través de classes dirigides. O aprofitar les hores més fresques del matí per traslladar la sessió a l’outdoor gym, i així gaudir de l’activitat a l’aire lliure. Els circuits són una bona opció per treballar de forma dinàmica i poder regular la intensitat. Una planificació de tres dies a la setmana serà el més apropiat per aquesta època.

Natació

El càrdio el podem deixar per la natació, podent-se realitzar en qualsevol hora del dia, donat el caràcter refrescant de l’activitat. Sigui a l’interior; o a l’exterior en piscina de 50 metres . Això sí, si és a l’exterior, amb aplicació d’un protector solar eficaç i resistent a l’aigua, 30 minuts abans de començar a nedar.

Consells

La hidratació és molt important en qualsevol esport, inclús quan es neda. És primordial que es comenci l’entrenament estant ben hidratat. Durant l’exercici, caldrà prendre petits glops entre sèries o exercicis per així mantenir el nostre nivell d’hidratació. Un cop finalitzat, recuperarem tot el líquid perdut durant la sessió.

Una altra opció (i molt saludable) és ingerir fruita. Hi ha opcions que hidraten i, a més a més, aporten nutrients essencials que necessitem per a afrontar els mesos d’altes temperatures. Un tros de 80gr de síndria, per exemple, només aporta 30 calories i 5,7g d’hidrats de carboni (energia pura), 90 mil·ligrams de potassi (essencial per als músculs), 11% de vitamina C i altres minerals com el calci o el ferro. Per cada 100 grams de meló aporta un 92% d’aigua, només 28 calories, 17 mil·ligrams de magnesi, 14 de calci, 320 de potassi i 25 de vitamina C.

No oblidis de l’activitat física per a mantenir el teu estat de salut durant aquesta època i durant tot l’any. I acompanya-la d’una dieta saludable.