Són les alternatives fàcils per a què no et faci mandra fer esport amb les temperatures de l’estiu. El fitness, per poder entrenar arrecerats durant les hores de màxim sol, i la natació, l’opció refrescant per a mantenir-te actiu.

I és que durant el període vacacional i després d’un any esgotador, acostumem a canviar de rutines i a relaxar-nos… a vegades cometent excessos. A això se li afegeix el clima, que sovint fa que realitzar qualsevol tipus d’activitat física sigui més feixuc. Però tant important és descansar com seguir mantenint-se actiu durant tot l’any com a aposta d’estil de vida saludable. Per aquest motiu, cal buscar opcions esportives que ens ho posin fàcils, com són el fitness o la natació. 

Fitness

La sala de fitness del Club Natació Granollers -oberta de dilluns a divendres de 6h a 22:30h, dissabtes de 7h a 20:30h, i diumenges de 9h a 14:30h-, ofereix un gran franja horària per a fer activitat física, inclús en les hores de màxima exposició solar. Caldrà tenir en compte la rutina que realitzem, aconsellant, per als mesos d’estiu, rutines d’intensitat moderada, ja sigui a la zona de pes lliure o dirigit, o a través de classes dirigides. O aprofitar les hores més fresques del matí per traslladar la sessió a l’outdoor gym, i així gaudir de l’activitat a l’aire lliure. Els circuits són una bona opció per treballar de forma dinàmica i poder regular la intensitat. Una planificació de tres dies a la setmana serà el més apropiat per aquesta època. 

Natació

El cardio el podem deixar per la natació, podent-se realitzar en qualsevol hora del dia, donat el caràcter refrescant de l’activitat. Ja sigui a l’interior -al CNG oberta de dilluns a divendres de 6h a 22:30h, dissabte de 7h a 20h i diumenge de 9h a 14:30h-; o a l’exterior en piscina de 50 metres -de dilluns a diumenge de 10h a 20h-. Això sí, si és a l’exterior, amb aplicació d’un protector solar eficaç i resistent a l’aigua, 30 minuts abans de començar a nedar.

Consells

La hidratació és molt important en qualsevol esport, inclús quan es neda. És primordial que es comenci l’entrenament estant ben hidratats. Durant l’exercici, caldrà prendre petits glops entre sèries o exercicis per així mantenir el nostre nivell d’hidratació. Un cop finalitzat, recuperarem tot el líquid perdut durant la sessió.

Una altra opció (i molt saludable) és ingerir fruita. Ara a l’estiu hi ha opcions que hidraten i, a més a més, aporten nutrients essencials que necessitem per a afrontar les altes temperatures. Un tros de 80gr de síndria, per exemple, només aporta 30 calories i 5,7g d’hidrats de carboni (energia pura), 90 mil·ligrams de potassi (essencial per als músculs), 11% de vitamina C i altres minerals com el calci o el ferro. Per cada 100 grams de meló aporta un 92% d’aigua, només 28 calories, 17 mil·ligrams de magnesi, 14 de calci, 320 de potassi i 25 de vitamina C.

Aquest estiu, no t’oblidis de l’activitat física per a mantenir el teu estat de salut durant aquesta època i durant tot l’any. I acompanya-la d’una dieta saludable.