1. Fer abdominals i més abdominals. El primer que has de saber és que no per fer més abdominals lluiràs d’un ventre pla. I és que per molts que facis no eliminaràs el greix visceral acumulat.
  2. No incloure entrenament de força. L’error més gran és no incloure un complert entrenament de força que ens ajudarà a millorar la composició corporal, augmentant el pes muscular i reduint el % de greix corporal.
  3. Fer activitats més passives amb un desgast calòric poc significatiu. És important que la planificació de treball tingui coherència amb l’objectiu. Si el teu objectiu és lluir un ventre pla, necessitem perdre el greix que sobra, per tant el tipus d’activitats escollides han de ser d’intensitat moderada-alta que contribueixi a accelerar el teu metabolisme i augmentar la crema de greixos.
  4. Premiar-te l’esforç. És molt típic escoltar-ho d’aquells que creuen que després d’un bon entrenament toca premiar-se i no cuidar-se. Aquests tipus de compensació amb el menjar no ajuda a restar sinó a mantenir-te o inclús a pujar el percentatge de greix. Normalment els menjars anomenats cheatmeals o premis són menjars de poca qualitat (excés en carbohidrats, sucres i greixos).
  5. Mala postura. Sembla que aquest punt no sigui important, però una mala postura contribueix a un excés de pressió intraabdominal augmentant l’efecte de més panxa cap en fora. És vital incloure en la teva planificació d’entrenament sessions de tipus postural per tal de millorar la consciència postural en el teu dia a dia i reduir aquest efecte perjudicial també per a la teva salut pèlvica i d’esquena. I si vols millorar la sensació de volum, molt recomanat serà incloure el treball hipopressiu on l’objectiu d’aquesta tècnica, a més d’incidir en la musculatura postural, és millorar la musculatura de la faixa abdominal reduint-la en un 10 % del total del teu perímetre. Aquest efecte no fa referència al greix sinó a la millora de la musculatura responsable de sostenir les vísceres i la postura.

I sobretot no oblidis que els abdominals també es fan a la cuina! Per molt esforç que facis entrenant, per molts hipopressius que incloguis, si no cuidem l’alimentació seguirem tapant els desitjats sixpack!