Vols començar a fer esport i t’has apuntat al gym? Pensa que canviar d’estil de vida, no s’aconsegueix en un dia… cal que modifiquis hàbits i comportaments per tal de poder aconseguir el teu objectiu… i el més important, una vegada aconseguit, s’ha de mantenir en el temps. Per això, quan vagis al fitness, no caiguis en cap d’aquests 10 errors, els més comuns dels qui s’inicien a fer esport, perquè et poden destrossar el teu progrés i impedir que obtinguis el resultat esperat:
- Voler fer-ho tot els primers dies. Quan t’apuntes al gym, estàs molt motivat. Cal anar pas a pas i no caure en l’error de voler fer-ho tot de cop. De 2 a 3 dies a la setmana és un bon començament… i intenta que les sensacions en finalitzar les sessions siguin sempre positives, quedant-te amb les ganes de tornar.
- Que els cruiximents siguin una excusa. Amb la primera sessió, arriben els cruiximents. Que no trenquin el teu pla d’entrenament, perquè són part del procés d’adaptació a l’activitat física.
- Ser impacient. És important que el teu cos s’adapti a l’esforç. Així que realitza el teu entrenament de manera progressiva, tant en intensitat com en freqüència.
- No tenir un pla d’entrenament. No és una gran idea començar sense tenir un pla, perquè fer el que “vagi sorgint” no funciona. Cal que confiïs en el criteri del teu assessor o entrenador i respectar el pla d’entrenament.
- Saltar-se les fases establertes del teu entrenament. És un error saltar-se qualsevol fase de l’entrenament. Una bona distribució del temps d’entrenament ha de contemplar sempre una activació física progressiva a l’inici així com una baixada d’intensitat i/o estiraments dinàmics o estàtics en funció del tipus de treball predeterminat. Això garanteix el teu benestar i salut, a més de millorar les sensacions d’entrenament.
- No escoltar el teu cos. Has de prendre consciència del teu cos. I davant de qualsevol molèstia, comunica-ho al teu assessor o entrenador, que intentarà adaptar el teu entrenament. No modifiquis el pla al teu criteri, i confia en el professional.
- Fixar-te en el que fan els demés. No copiïs ni et centris en com entrenen els demés. Accepta que cada persona és diferent i que l’organisme està regulat per diferents patrons com l’edat, sexe, factors hereditaris… per tant, els resultats poden arribar abans o més tard. Així que estableix els teus propis objectius i desafia’t a tu mateix per assolir-los.
- Executar malament un exercici. Per tal d’evitar riscos i lesions, i garantir un òptim treball tant muscular com articular, la tècnica d’execució ha de ser correcta. Un exercici mal realitzat provoca més perjudicis que no pas beneficis… no t’avergonyeixis i demana ajuda al teu assessor o entrenador. Perquè recorda, és millor realitzar un exercici bé una vegada, que fer-ho malament cent cops.
- No reflexionar sobre les teves millores. Analitza la teva progressió física i les sensacions. T’ajudarà a seguir avançant cap al teu objectiu.
- No assaborir cada petit triomf. La teva progressió comporta sacrificis, però poc a poc ho vas aconseguint Celebra cada objectiu que assoleixis i planteja’t de nous!