Nedar els 40km que separen Menorca de Mallorca per l’ELA, Esclerosi Lateral Amiotròfica. Ha estat el repte del soci del Club Natació Granollers, Joan Canet, que aquest estiu l’ha assolit en 14 hores i 28 minuts, amb la voluntat de donar visibilitat a aquesta malaltia degenerativa que fa perdre facultats de moviment en poc temps, i recaptar fons per la Fundació Miquel Valls, que ofereix una atenció multidisciplinària, amb ajuda física i psicosocial als malalts i familiars d’aquesta dura malaltia. Per reconèixer aquesta excepcional fita, la Junta Directiva del CNG, presidida per Eduard Escandell, va rebre Canet la tarda d’ahir dimecres 8 de setembre.

Joan Canet és soci del CNG des del 2014, quan per prescripció mèdica li van recomanar la natació; i assegura que “nedar és salut i, per mi, més a més, s’ha convertit en una teràpia”. I és que Canet ha anat descobrint aquesta disciplina que, de mica en mica, l’ha anat integrant a la seva rutina diària fins a començar a marcar-se reptes personals, participant en múltiples proves d’aigües obertes com les de l’Estret de Gibraltar (21k) o la Batalla del Rande a Vigo (27k). En aquest darrer any, Canet ha volgut anar més enllà del repte personal i s’ha estat preparant per assolir una fita amb transcendència solidària, a favor de la Fundació Miquel Valls, per a qui ha recaptat 11.800 euros. Per aconseguir-ho, ha tingut la piscina exterior de 50 metres del CNG com centre d’entrenament diari, de la que diu “és un gran luxe comptar amb aquesta piscina exterior a Granollers, que està climatitzada a l’hivern”, on ha estat nedant 60km a la setmana per agafar fons i forma, i completar amb èxit aquesta gran fita que, a més a més, l’ha convertit en el 26è nedador del món en fer aquesta distància Menorca-Mallorca, en solitari i sense neoprè.

Per Eduard Escandell, “estem molt orgullosos de la fita assolida per en Joan, un repte de caràcter marcadament social i esportiu, i que demostra, que tot iniciant-se fa relativament poc en el món de la natació per motius de salut, es poden assolir fites de molt alt nivell.  L’esport, com ha demostrat en Joan, és eix vertebrador i integrador de la nostra societat i per a la transmissió de valors”.