Fer esport no és un hàbit massa arrelat entre els ciutadans de l’estat. El 54 % dels espanyols admeten que mai o poques vegades practiquen exercici físic, segons es desprèn del darrer Eurobaròmetre de l’Esport i l’Activitat Física. Aquest indicador assenyala que el 44% dels ciutadans de l’estat mai duu a terme aquesta mena d’activitats, i que tan sols un 10% en practica algunes vegades. Aquests percentatges estan per sota de la mitjana dels països de la Unió Europea (UE), on el 59% de la població afirma que té un hàbit esportiu.

Per sexes les dones es cuiden menys que els homes, ja que el 57% de les enquestades reconeix que no practica mai esport, davant el 50% dels enquestats. Pel que fa al perfil socioprofessional, aquesta enquesta indica que els menys actius són els jubilats (66%),els empleats dedicats al sector dels servei (66%), els treballadors manuals (58%), els aturats (55%) i els autònoms (51%).

L’Eurobaròmetre també assenyala que el 55% dels espanyols passen entre 2,5 i 5,5 hores al dia asseguts, un percentatge que a la resta de països dela Unió Europea se situa en el 43% de mitjana.