<BR/>

Els dolors d’esquena estan a l’ordre del dia per a tots aquells que practiquem esport, i per això per a molts s’ha convertit en un company d’entrenament, quan no hauria de ser així. En la majoria del casos això es deu a què tenim una musculatura de l’esquena massa dèbil.

Sovint quan els dolors apareixen tendim a deixar d’entrenar… però no cal que aquesta sigui la solució. La natació es presenta com un gran aliat en aquells moments en què no podem entrenar de forma habitual, però que necessitem mantenir un bon to muscular.

I és que és l’esport per excel·lència recomanat per a persones amb problemes d’esquena, dolors de columna o cervicals, ja que es realitza sense haver d’aixecar pes i sense moviments bruscos, millorant la postura corporal i alliberant tensions. A més a més, la postura dins l’aigua facilita la circulació sanguínia pel que es idoni per a persones amb tensió alta i mala circulació, ja que ajuda al retorn sanguini des de les extremitats al cor.

L’aigua és un mitjà que no representa un problema per a la nostra salut, des del punt de vista d’originar lessions. Treballar sense impactes ni rebots, com succeeix en el medi aquàtic, permet enfortir les articulacions de manera suau i sense traumes per a l’organisme. Això t’ajuda a adquirir major força, fet que no només millora el nostre dia a dia, sinó que serveix per a enfortir la resta de músculs al gimnàs, elevant amb més facilitat el pes i realitzant molt millor les diferents rutines i exercicis programats, a més de prevenir lesions.

Evita lessions

És molt complicat que es produeixin accidents en la pràctica de la natació. Només pots lesionar-te si la teva càrrega de treball és molt elevada o si la tècnica no és del tot correcta. Per aquest motiu és molt important que demanis assessorament al tècnics de la instal·lació, tant de fitness com d’aigua o que t’inscriguis en un curs de natació per a corregir la teva tècnica i reduir al màxim la possibilitat de poder patir una lesió o malaltia.

Quan ja tenim una lesió d’esquena, la natació no només evitarà empitjorar-la, sinó que a més la millorarà enfortint la zona que mantindrem activa. Així doncs, nedar és una bona solució, perquè és innòcua i efectiva a l’hora de treballar els diferents músculs que composen aquesta part del cos. La natació és la millor teràpia per curar una malaltia d’esquena.

És un esport ideal com a complement a la vida saludable. Es pot utilitzar combinant amb l’activitat de musculació de peses, amb l’atletisme, dietes d’aprimament, pàdel… i sempre donarà uns resultats molt satisfactoris en quan a tonificació muscular, regulació de la respiració i mobilitat articular. Així, és perfecte per utilitzar-la després d’un altre esport, durant deu minuts, simplement per acabar l’entrenament.

Per tot plegat us recomanem la seva pràctica com a mínim un cop per setmana perquè previndrem les lesions, enfortirem el nostre cos de forma fàcil i gairebé sense adonar-nos. També estarem estirant tots els ossos, músculs i tendons que composen l’esquena a causa de la postura suspesa a l’aigua que actua com amortidor.

És cert que durant l’hivern no ve tant de gust ficar-nos a l’aigua, però realment és aconsellable que nedem tot l’any, ja que els beneficis que obtindrem seran més elevats. Pensar que és un esport per a persones amb problemes d’ossos, tercera edat o nens que aprenen a nedar és un error, la natació pot esdevenir l’aliat perfecte en qualsevol moment de l’any.