La nedadora del Club Natació Granollers, Aida Bertran, va ser la més ràpida de la 18a edició de la Baixada del Renaixement, prova de natació en aigües obertes de 12,522 km pel riu Ebre amb sortida a Xerta i arribada a Tortosa, i que va tenir lloc el passat 20 de juliol amb un centenar de participants.

Bertran va demostrar la seva superioritat, en completar la prova amb un temps de 1:40:46, seguida de lluny per Nacho Garcia (CN Sitges) amb 1:43:22, George Savescu (CN Vilanova) amb 1:44:18 i Javier Nuñez (CN Cerdanyola) amb 1:45:56, que van ser els tres primers classificats masculins. En cinquena posició i segona femenina es va classificar Sabina Martínez (CN Barceloneta) amb 1:46:13. Va completar el podi femení Sandra Garcia (CN Sant Andreu), que amb 1:50:00 va ser la tercera femenina i la 12a a la general.