La nedadora del Club Natació Granollers, Abril Conesa, ha obtingut, amb l’equip espanyol absolut, el bitllet a Tòquio 2020. Es converteix així en la segona nedadora d’artística de la història del CNG en aconseguir el passi a uns Jocs Olímpics, després de què Laia Pons fes bronze en equip a Londres 2012. Va ser la darrera participació en equip d’Espanya als Jocs Olímpics, ja que no va aconseguir plaça a Rio de Janeiro. Ara, 9 anys després, la selecció es fa amb un lloc a Tòquio amb un equip que pot tornar a tenir representació granollerina en cas que es confirmi la convocatòria oficial per a Conesa.

“És el somni de qualsevol esportista i ho afronto moltíssima il·lusió, amb ganes de ser-hi, de formar-hi part i de sentir-me al costat de les meves companyes… de poder demostrar totes juntes del que som capaces de fer amb aquest equip, que és molt jove i que hem anat creixent poc a poc”, valora emocionada Conesa, després d’haver contribuït a què Espanya aconseguís una de les tres places en joc del Preolímpic que, del 10 al 13 de juny, s’ha celebrat a la piscina Sant Jordi de Barcelona.

Un Preolímpic molt esperat, on “hem mostrat a casa la nostra millor versió”, diu Conesa en haver afrontat aquest torneig de classificació olímpica que no podia haver acabat de millor manera, amb Espanya segona, per sota d’Italia i per davant de Grècia, països que finalment s’han fet amb el bitllet a Japó. Ara, comenta, toca “millorar i polir coses que ens faran encara pujar una miqueta més de puntuació”.

I una vegada allà: “Sobretot gaudir-ho molt, perquè hi hem dedicat moltes hores d’entrenament, han estat molts anys de dedicació… i ens ho mereixem!”, conclou Conesa que diu que encara no n’és conscient de què està a punt d’acomplir el somni de qualsevol esportista d’elit.