S’apropen les festes de Nadal i ja estem patint pels excessos, i és així perquè les converses als vestuaris del Club són “quina por a engreixar-nos”, “no vull agafar més pes”, fins i tot, se senten estratègies de com escaquejar-se de segons quins compromisos nadalencs…

El cas és que les tenim a tocar i en comptes d’angoixar-nos, hem de buscar solucions!

Com combatre els excessos de les festes? Et donem 5 consells per compensar els àpats nadalencs:

  1. NO deixar la teva activitat física. És molt comú veure el gimnàs vuit en aquestes dates, i si volem compensar hem de mantenir la nostra rutina. L’objectiu del mes de desembre no ha de ser baixar la teva composició corporal; has de ser realista, el teu objectiu ha de ser de mantenir-te i l’exercici serà qui t’ajudarà a compensar.
  2. No pensis que, per aquestes dates, tens carta blanca per menjar tot el que desitgis. Per tant, evita comprar els dolços nadalencs abans dels dies claus, i continua amb la teva dieta saludable habitual. Sigues conscient, amb el següent càlcul: els àpats lliures són 4 concrets en el mes de desembre, d’un total de 93 àpats principals.
  3. És important que els dies clau que no vagis al dinar o sopar amb gana. En conseqüència, evita saltar-te altres àpats pensant que així compenses, perquè faràs un efecte contrari, t’incrementarà l’ansietat i segurament menjaràs moltíssim més.
  4. El sopar de la nit de Nadal, el dinar de Nadal o de Sant Esteve, gaudeix-lo! Això no significa menjar com si no hi hagués un demà, però sí significa menjar amb consciència, gaudint de les dates i de la família sense culpabilitzar-te.
  5. Vigila amb les postres i les begudes alcohòliques. Pots equilibrar compartint les postres, i combinant un got d’aigua abans de cada copa de vi. T’ajudarà a no deshidratar-te i a no beure amb set.

És important l’equilibri del cos i la ment! Per tant, t’hem donat unes pautes de com equilibrar el teu cos, ara falta equilibrar la teva ment. Així que deixa de martiritzar-te, perquè un dia no anul·larà sis dies de dieta saludable, ni tot un any de treball. Ara toca gaudir del Nadal i pensa que el més important és l’equilibri.