Avui dimecres 6 de juny s’ha presentant a les instal·lacions del Club Natació Granollers  el conveni de col·laboració signat amb  la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), amb el què ambdues institucions posen en consideració la necessitat de col·laborar conjuntament per a desenvolupar iniciatives en matèria de docència, recerca, transferència de coneixement, tecnologia i innovació. Un acte que ha comptat amb la presència de, per part de la UVic – UCC, del gerent, Marc Mussons, i el responsable del servei d’esports, Ramon Verdaguer, així com per part del Club, del president, Eduard Escandell, la directora general, Cristina Corral, i la responsable de serveis d’activitat física, Vanessa Rodríguez, entre d’altres.

El conveni pretén promoure les relacions de caràcter acadèmic i professional entre ambdues entitats; fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències; promoure accions conjuntes d’organització d’activitats o competicions esportives; facilitar la formació de pràctiques dels estudiants de la UVic – UCC; facilitar, sempre que sigui possible, els espais que l’altra part pugui necessitar per dur a terme accions de formació i difusió; entre d’altres.

Per al president del Club, UVic representa els valors amb els què també combrega el Club, que, a banda de ser una entitat esportiva, és una entitat educadora i integradora. “L’esport també és educació, i a través d’ell donem eines per a què les persones desenvolupin aspectes fonamentals de la seva vida. I amb aquest acord amb UVic ens permet desenvolupar més iniciatives en aquest camp”, comenta Escandell.

Per altra banda, el gerent d’UVic destaca que, amb aquest conveni, també es pretén potenciar  el “Campus Saludable”, amb el què es vol fomentar la pràctica esportiva entre la comunitat universitària, és a dir, de l’estudiantat, el personal d’administració i serveis, així com el personal docent i investigador. “Volem que l’activitat física sigui intrínseca a la vida universitària”, comenta Mussons, que veu la necessitat de potenciar l’esport entre la comunitat de cara a portar una vida saludable. Per aquest motiu, el CNG, com a centre de referència a la ciutat, entra a formar part dels centres disponibles per la comunitat universitària (que pràcticament un 10% és del Vallès Oriental), per a facilitar la pràctica esportiva.