Amb molta força han començat a rodar les seccions esportives del Club Natació Granollers, per a fer front una nova temporada. Tot i que els equips de les diferents modalitats de natació, natació artística, waterpolo i gimnàstica artística s’han anat reincorporant al treball de pretemporada esgraonadament, des de finals d’agost els primers equips ja estan posant-se a to per a iniciar una nova campanya exitosa, amb el permís de la pandèmia. En aquest sentit i que tot i que sembla que la situació millora, el Club manté totes les mesures de seguretat i protocols que mantingui i segueixi mantenint l’entorn segur i sense risc per als esportistes.

 

La natació, amb bones sensacions

No tot és aigua a la natació. Els entrenaments de pretemporada d’aquesta secció combinen piscina i sessions en sec, amb l’objectiu d’agafar una bona forma física per afrontar l’inici de la temporada. Una campanya que posa el punt de mira en les cites més importants del calendari com són Campionat d’Espanya d’Hivern, Copa d’Espanya, el Campionat d’Espanya Absolut Open, el Campionat d’Espanya d’AAOO i el Campionat d’Espanya Absolut i Junior d’Estiu. Uns reptes que afrontarà el primer equip de l’entitat, que es reforça amb Pau Ruiz, procedent del CN Mataró, i que va tancar la temporada anterior amb uns grans resultats al Campionat d’Espanya Absolut i Junior d’estiu amb Estel Xuan Galo i Hector Morales com a nedadors destacats, i on també hi van prendre part Arnau Colomer i Roger Mataró.

El primer equip va acabar i comença amb bones sensacions, com també les tenen les categories inferiors i de base, que van acabar l’estiu amb “unes sensacions immillorables, i només a nivell de resultats sinó també per la il·lusió de tornar a competir en els diferents campionats importants de cada categoria”, valora el director esportiu de la secció, Jaume Relats.

 

El waterpolo, amb equip renovat

Moviments a les files del primer equip absolut de Primera Divisió, en aquest inici de pretemporada. L’equip de Tomas Bruder compta amb les baixes confirmades del cubà Ivey Arroyo i de l’eslovè Maximilian Molnar, que tornen al seu país d’origen; els germans Albert i Marc Tarrés que fitxen pel Premià, mentre que Daniel López jugarà amb el Badia; i de Rodrigo Piedrabuena que es retira de la competició. I l’equip es reforça amb Pol Sánchez, Jan Ruiz i Marc Vera del CN Mataró; Alex Ros del CN Sabadell; el búlgar del Sant Feliu de Divisió d’Honor, Aleksandar Velkov; i el porter de la selecció argentina Octavio Salas. A més a més, pugen els juvenils Pol Oliveros, Roger Ventura, Guillem Amargant i David Fernández. Un primer equip que ja està rodant per encarar la primera cita de l’any, el 18 de setembre amb la Copa Catalunya, i que té l’objectiu de poder estar entre els quatre millors de grup per lluitar per les places de promoció, que donaran accés per assolir la Divisió d’Honor.

Pel que fa l’equip femení, l’entrenador Javier Soler torna al CNG i estarà al capdavant del projecte absolut, que es reforça amb Blanca-Lluna Expósito del CN Terrassa, i Mireia Alfocea i Aisha Cisse del CN Sant Adrià. I quant als equips de base, s’està treballant tècnica i tàcticament per poder enfocar la campanya amb total garantia d’èxit.

 

La natació artística, amb molt de talent

Encara amb la ressaca de Tòquio, la secció comença a rodar per a posar-se a to de cara a la nova temporada amb un equip júnior amb molt de talent, i que es reforça amb la incorporació de sis infantils de l’any passat: Sara Hernández, Mara Sánchez, Alba Busquets, Guiomar Jiménez, Ariadna Conesa i Maria Navarro; fet que dóna joventut a l’equip però a l’hora aire fresc per l’equip, amb l’objectiu tornar a estar al capdamunt dels podis catalans i estatals. Pel que fa a l’equip absolut s’està acabant de confeccionar, amb moltes ganes de poder tornar després de la parada que es va haver de fer per la pandèmia.

A nivell de resultats esportius, s’espera tornar a ser dels millors equips catalans i espanyols en totes categories, i seguir tenint esportistes i tècniques als equips nacionals infantil, júnior i absolut. A més a més de traslladar els valors i esperit d’aquest esport amb totes les esportistes, des de la base fins als equips de competició, passant per la categoria de Copa Catalana.

 

La gimnàstica mira a futur

La gimnàstica té els objectius molt clars per aquesta temporada: mantenir la 1a Divisió de la Lliga Iberdrola i arribar a les medalles per aparells dels Campionats d’Espanya, tant en masculina com en femenina. A més a més, té com a referent a Berta Pujadas, amb beca al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, treballant per aconseguir plaça amb la selecció estatal i, així, afrontar tots els reptes internacionals.

La temporada passada no va ser fàcil, però els gimnastes van estar a l’alçada, després d’una any d’inactivitat per pandèmia. Cal destacar que en la modalitat masculina, es van aconseguir 9 medalles als Estatals, i Abel Samper i Alejandro González van destacar als Campionats de Catalunya aconseguint or i plata respectivament.

Una secció que mira a futur, pel què també treballarà per a captar nous gimnastes per l’escola, i seguir nodrint, així, els diferents equips de competició. Així com també posarà tots els esforços per cobrir les baixes per finalització de la seva carrera esportiva de gimnastes del primer equip femení, per tal de poder afrontar amb garanties les competicions estatals i la Lliga Iberdrola.