La pandèmia no ha aturat l’activitat de les seccions esportives del Club Natació Granollers que, durant el confinament, es van reinventar amb entrenaments a distància, i quan es va aixecar l’Estat d’Alarma es van anar reincorporant a les sessions presencials amb les màximes garanties de seguretat, mitjançat grups estables de convivència i adoptant totes les mesures i protocols anti-covid. Després de l’aturada vacacional, els esportistes federats estant tornat progressivament als entrenaments, i iniciant, per categories, una pretemporada tan atípica com intensa, i que tot i la incertesa de la situació, tenen el clar objectiu d’afrontar amb èxit aquesta nova campanya que seguirà marcada per la COVID19.

La natació vol fer història

La secció de natació planteja la pretemporada com una continuació de la feina feta durant els mesos de juny i juliol, després del confinament. “L’aturada de les competicions ens ha donat l’oportunitat de treballar amb tranquil·litat, consolidar i cohesionar el grup d’entrenament i agafar ganes per encarar la propera temporada”, comenta el director esportiu de la secció, Jaume Relats. Una temporada que fixa l’objectiu a aconseguir participar en la Copa d’Espanya de Segona Divisió amb els dos equips junts (masculí i femení) per primera vegada en la història del Club.

En aquest sentit, el nedador Fernando Morillas torna a casa per incorporar-se a la dinàmica del primer equip amb ganes de rendir a l’alçada de la seva qualitat  i aportar experiència a un grup jove que te moltes ganes de créixer. Una incorporació que compensa la marxa de Lluis Escrits, que després de molts anys i molts èxits, deixa el Club per incorporar-se a les files del CN Sant Andreu. Pel que fa a les baixes, també cal destacar la retirada de la Cassandra Gimeno que els últims anys ha estat peça clau en les Copes d’Espanya que l’equip femení ha disputat a Primera Divisió Nacional.

“Els objectius tècnics de la temporada segueixen en la mateixa línia com fins ara, que és d’assolir el màxim nivell tant a nivell català com estatal en competicions individuals o bé d’equip així com d’aconseguir la màxima representació possible a les seleccions nacionals de base i absoluta”, comenta Relats.

El waterpolo, promocionar a Divisió d’Honor

Moviments a les files del primer equip absolut de Primera Divisió, en aquest inici de pretemporada. L’equip de Tomas Bruder compta amb les baixes confirmades del sudafricà Todd Howard, que degut a la pandèmia no pot sortir del seu país natal, Òscar Cervetto per motius laborals no continua, així com Pau Schnizler, Magí Salvà, Marc Mora i David Díaz que es retiren de la competició. I l’equip es reforça amb Josep Colominas, procedent del Mataró, a més a més dels jugadors procedents de la pedrera Carlos Riesco, Gerard Valero i Sergi Gimeno. No es tanca la porta a noves incorporacions per a completar l’equip, que té com a objectiu estar entre els quatre primers de la classificació per tal de poder promocionar a Divisió d’Honor.

Recordem que l’equip absolut va començar la temporada anterior amb un equip totalment nou, tant pel que fa a jugadors com a entrenador, encarant una lliga que va anar de menys a més, augurant una segona volta molt positiva, que es va veure aturada per la pandèmia.

Pel que fa l’equip femení, l’actual entrenador Eloi Llistorgas, per motius personals, cedeix el lloc a la tècnica Cristina Álvarez, que estarà al capdavant del juvenil i absolut. I pel que fa als equips de base, s’està reforçant el treball tècnic i tàctic per poder enfocar la campanya amb total garantia d’èxit.

Màxim nivell a natació artística

Els primers equips de natació artística, júnior i absolut, també han començat a rodar. L’absolut espera un parell d’incorporacions per aquest mes de setembre, que acabi de configurar l’equip que lluitarà pels objectius d’aquesta temporada. Per la directora esportiva de la secció Muriel Escalé, el punt de mira de totes les categories segueix estant en aconseguir el màxim nivell en les competicions catalanes i estatals, així com comptar amb la màxima representació a les diferents seleccions.

Una campanya que iniciaran, després d’una anterior en la què es va aconseguir ser campiones d’Espanya en categoria aleví, infantil i júnior i obtenint una molt bona evolució dels nostres equips de base i de Copa Catalana. “Valorem positivament també la segona part de la temporada passada on el confinament ens va unir, ens va fer forts i ens va fer adonar-nos que som una gran família. Esportivament va ser una segona part més dura des de casa i sense poder estar tots junts als entrenaments però ens va aportar una gran forma física que després ens va servir per acabar la temporada a un nivell tècnic més alt del que ens esperàvem”, valora Escalé.

La gimnàstica, pendent de les competicions

La gimnàstica afronta aquest darrer trimestre de l’any amb la mirada al calendari de les federacions catalana i espanyola, on les competicions ajornades per la pandèmia es disputaran en aquests propers mesos. “Lluitarem per poder pujar de categoria a la Lliga Iberdrola , i participar en les màximes categories dels Campionats Estatals”, afirma la directora esportiva de la secció Aurora Morata.

I és que de la Lliga estatal absoluta Iberdrola només es va poder disputar dues fases, amb resultats extrems per part de l’equip granollerí: es va guanyar la primera i es va acabar en última posició en la segona. La tercera fase estava prevista realitzar-la a Granollers, competint per poder lluitar per l’ascens, però el coronavirus ja no ho va permetre.

Els entrenaments en línia durant el confinament i la tornada presencial (els gimnastes dels primers equips van tornar a mitjans d’agost, donat el calendari de competició previst) fan que els gimnastes arribin en bon estat de forma aquest mes de setembre.