La nedadora del Club Natació Granollers, Estel Xuan Galo, ho ha tornat a fer, en aquesta ocasió a la 77a Travessia de l’Estany de Banyoles que va tenir lloc diumenge 19 de setembre. Després de nedar els 2.150 metres de la travessa absoluta femenina, Galo va aturar el crono en els  26:19, proclamant-se campiona d’aquesta històrica prova d’aigües obertes.

A més a més, set nedadors del Club Natació Granollers van participar en la Travessia de Menors (1.000 metres), destacant Martina Padilla 8a de la categoria femenina amb un temps de 16:17, així com Victoria Hernández, 24a; Laia Cruz, 27a; i Mireia Pérez, 47a. En categoria masculina, el millor classificat va ser Fabio Sambruno, en 19è lloc amb una marca de 17:05; seguit de Oihan Elorriaga, 24è; i Hugo Bonachela, 61è.

Després d’un any de parèntesi degut a la pandèmia, aquesta competició va tornar a omplir l’estany amb més de 1.800 nedadors i nedadores, que van convertir la prova en una veritable festa de la natació catalana.