Medalla de bronze per a la nedadora del Club Natació Granollers, Estel Xuan Galo, que participava en categoria Júnior 1al Campionat d’Espanya de Llarga Distància. Una competició exigent a una única prova de 5.000 metres, que va tenir lloc el passat 31 de gener al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat.

Galo va pujar al tercer esglaó, compartint podi estatal amb Paula Otero, del CN Arteixo, i Angela Martínez, del CN Elche. La nedadora del CN Granollers va completar la prova amb un temps de 1:00:03.83, el que a més a més de la medalla de bronze, li permet ser seleccionable per al Campionat d’Europa de la seva categoria, a expenses, endemés, de què es classifiqui entre les tres millors del Campionat d’Espanya d’Aigües Obertes de l’estiu i, finalment, del criteri tècnic del seleccionador. No obstant, la seva participació en aquest Estatal de Llarga Distància li ha obert una de les portes a Europa.

Per la seva banda, gran participació també de la nedadora Núria Vera, que competia a nivell absolut. Després de nedar els 5.000 metres amb un temps de 1:03:46.29, va aconseguir una meritòria 6a posició.

Fruit de la gran actuació d’ambdues nedadores, el CNG es va fer un quart lloc en la classificació per clubs de la categoria femenina (des d’absolut a infantil), d’entre un total de 27 clubs participants.