Després de 15 anys al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, el nedador paralímpic Miguel Luque, ha decidit donar un gir a la seva rutina esportiva i entrenar al Club Natació Granollers “per a seguir motivat, arribar a Brasil i guanyar”. Sota les ordres de l’entrenador de l’entitat Joan Serra, Luque es prepararà per a Rio 2016, amb l’objectiu d’endur-se medalla.

Especialista en 50 braça i 150 estils, Miguel Luque considera que un canvi d’aires li permetrà seguir entrenant amb ganes i complir els seus objectius. I al Club Natació Granollers ha vist la manera d’aconseguir-ho, no només per les instal•lacions que disposa, sinó també pels professionals que hi treballen. “El CAR em va donar bones referències dels entrenadors, a més hi tenen nedadors del Club que hi estan becats, el que significa que darrera hi ha gent que els ha preparat bé per a poder estar al CAR”, diu Luque, que és veí de Parets del Vallès, pel què la proximitat també ha estat clau per a decantar-se pel Club, que, per altra banda, “compta amb unes instal•lacions que no tenen res d’envejar al CAR: cinc piscines i gimnàs adaptats, dutxes i bany adaptats, ascensor, pàrquing…”.

“Esforç, dedicació, confiança, superació…” és el què diu que aportarà al Club de cara a la secció esportiva de natació, que veu en Luque una oportunitat per transmetre experiències i valors als prop dels 150 nedadors i nedadores. Per a l’entrenador Joan Serra, a més a més, creu que aquesta experiència li aportarà una “oportunitat de créixer com a tècnic”, ja que viurà la natació d’alt rendiment en primera persona, treballant amb un nedador amb necessitats tècniques diferents, i tindrà a l’abast recursos tècnics (estudis, eines…) amb els quals només s’hi poden accedir si es treballa amb nedadors de nivell.

Aquesta setmana Luque, a més a més, està en rodatge de cara al Campionat d’Espanya que té lloc del 6 al 8 de març, i de l’Open de Glasgow (26-30 març), ciutat on tornarà per al Campionat del Món (13-19 juliol). Sempre, però, sense perdre la vista en Rio 2016 per incrementar els cinc metalls paralímpics que ja posseeix: als 50 braça, or a Sidney 2000 i Atenes 2004, plata a Londres 2012, i bronze a Pequin 2008; als 4×50 estils, bronze a Atenes 2004.

El nedador paralímpic Miguel Luque s'entrena al Club Natació Granollers

Miguel Luque va donar una roda de premsa al Club Natació Granollers per explicar la seva nova etapa esportiva al Club, davant l’assistència del seu entrenador Joan Serra, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, l’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, el regidor d’esports, Dídac Cayuela, el president del Club Natació Granollers, Josep Maria Mas, el vicepresident, Pere Calvo, i el director esportiu de la secció de natació, Jaume Relats.