El Club Natació Granollers i l’associació granollerina Trenquem Armaris es van alçar contra la LGTBIfòbia a l’esport, en una Diada que, celebrada dissabte 19 de febrer, va reivindicar l’esport com un espai obert i inclusiu per a tothom, sense tabús, i lliure de discriminació i LGBTIfòbia. Va ser coincidint amb el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia a l’esport, que recorda el naixement del futbolista Justin Fashanu, primer esportista professional en declarar públicament la seva homosexualitat i que va acabar amb la seva vida per tota la pressió rebuda.
Més d’una vintena de persones van perdre part d’aquesta jornada, que va començar llegint el manifest reivindicatiu conjunt, i que va acollir unes participades sessions d’step dance i ballet, tenint com a acte principal la masterclass i ponència del judoka internacional amb la selecció espanyola, Marc Fortuny, membre del col·lectiu LGTBI, que compartirà la seva experiència de sortir de l’armari i com es va veure afectat dins la seva carrera esportiva.
Durant tota la setmana, a més a més, el CNG va portar a termes accions a la instal·lació i per xarxes socials per conscienciar sobre aquesta realitat, tot abordant la problemàtica que generen les discriminacions per motius d’orientació sexual i expressió de gènere en l’àmbit esportiu i lluitar per a eradicar-ho.
MANIFEST
“Club Natació Granollers, com a entitat esportiva i social de la ciutat, i Trequem Armaris, com a associació de Granollers que treballa a favor de la comunitat LGBTI+, uneixen valors i esforços per a commemorar, avui dissabte 19 de febrer, el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia a l’esport, amb una Diada on es reivindica l’esport obert i inclusiu per a tothom, sense tabús, i lliure de LGBTIfòbia. Perquè l’esport és una peça clau que transmet valors de respecte, cooperació, justícia, convivència, responsabilitat, treball en equip, confiança… Per aquest motiu ha de ser un espai segur, sense armaris ni discriminació. Perquè l’esport no té gènere.
És per això que no només volem trencar armaris.
Volem trencar perjudicis. Deixar de pensar que algú gai pot assetjar-te al vestuari. Això no té cap fonament
Volem trencar mites. Una nena pot fer waterpolo, com un nen por fer natació artística.
Volem trencar falses creences. Perquè la teva orientació sexual no té relació amb la teva complexió física ni el teu aspecte.
Volem trencar injustícies. Defensem la necessitat d’adaptar espais neutres on una persona transsexual es pugui sentir còmode.
Volem trencar barreres. Acceptar que és part del procés veure a les persones que ens envolten des d’una perspectiva natural.
Trenquem-ho de manera solidària i pacífica en pro d’una nova realitat en el món de l’esport, lliure de discriminacions per motiu d’orientació sexual i expressió de gènere!”