Arriba el mes d’estiu per excel•lència, l’agost! La majoria agafa vacances i aprofita per sortir i veure món, gaudir del sol, de l’aire lliure… Si durant tot l’any has anat al gimnàs, ara no és el moment de tirar tots els beneficis que has aconseguit amb la pràctica de l’exercici físic per la borda.

Apunta’t els següents consells, per a què siguis on siguis i vagis on vagis, segueixis mantenint-te en forma aquest mes d’agost!

La primera recomanació i la més important és que aquesta època de l’any no hem de centrar els nostres esforços en objectius impossibles d’aconseguir. En tot cas han d’anar destinats a gaudir del nostre temps lliure, el sol, les vacances, el descans però sempre de forma activa amb infinitats de possibilitats per a mantenir un estil de vida saludable. El secret està en evitar els excessos i buscar la manera de moure’t.

Si vas a la platja

Caminar. És molt saludable i recomanat per a tothom. Amb una intensitat regulada i amb un pas constant durant aproximadament una mitja hora, aconseguirem millorar la capacitat aeròbica, tonificar les cames i evitar tensions musculars. I a més a més, caminar al costat del mar t’allibera de l’estrès.
Running o córrer a l’aire lliure. Aprofita que els dies són més llargs per sortir a córrer a la fresca. Aquesta activitat mobilitza tots els grups musculars, especialment el tronc inferior i també fem un bon treball cardiovascular, millora la resistència i potencia el sistema cardiovascular. Si treballem amb una intensitat moderada (60-70% de la freqüència cardíaca màxima) aconseguirem afavorir la quema de greix.
Natació. És l’activitat estrella de l’estiu. Activa tots els grups musculars, el tronc inferior i superior. Millora la forma física, la força i la flexibilitat. Ideal per aquelles persones amb problemes articulars i que no poden realitzar activitats d’impacte.
Voley-platja. És una forma molt divertida de fer esport, i recomanada per aquells que no volen marxar de la platja. Si no coneixes les normes del joc, no passa res, pots adaptar les normes al teu gust. Pots jugar en parella (un contra un) o animar a 8 amics i fer dos equips de 4 persones. No només t’ho passaràs bé, sinó que et mantindràs en forma. Amb aquest esport treballarem cames, glutis i abdominals.
Jugar a pales o frisbie. Són els clàssic jocs de l’estiu que t’ajudaran a mantenir la forma física activant les teves cames a més del tren superior. És una manera divertida i econòmica de mantenir-te activa i moure’t a la platja.
Esports d’aventura. Et proposem aprendre el surf, el windsurf, el kitesurf… o el tant de poda padel surf.

Si vas a la muntanya

Excursionisme. És una de les opcions que tenim si anem a la muntanya a passar aquest estiu. Realitza caminades a través de la natura.
Muntanyisme. Activitat de més intensitat, ja que no és un passeig tranquil com es considera una excursió. L’objectiu és arribar al cim de la muntanya. Per tant, mentre gaudim del paisatge, treballem el tronc inferior gairebé sense adonar-nos-en.
Escalada o Via Ferrata. Són esports per als amants de la natura, que volen gaudir de la verticalitat. Es tracta de pujar per paret vertical, mobilitzant tota la musculatura del cos tant braços com cames. La diferència entre un i altre és que l’itinerari vertical de la via ferrata es troba equipat amb material divers: escales de metall, grapes, presses…
Esports extrems. Et proposem el barranquisme, rafting…

Si no marxes

Activitats diàries. Poden ser una oportunitat per no quedar-se parats, com anar als llocs caminant i evitar el cotxe, o fer ús de la bicicleta com a medi de transport, pujar escales i evitar l’ascensor, participar en jocs actius amb els nostres fills o néts, sortir a caminar mitja hora cada dia…. amb una mica de creativitat trobarem moltes oportunitats per augmentar la nostra activitat física.

Vine al Club. Fes esport ja sigui a la piscina com al fitness. No tanquem a l’agost, i adaptem l’activitat dirigida a aquest mes per a què puguis seguir fent esport. Recorda que també el tècnic de fitness i aigua estan a la teva disposició per a preparar-te la millor rutina per aquest mes i així no trencar amb la teva activitat.