La gimnàstica artística femenina tanca una temporada difícil a Valladolid, on del 4 al 6 de desembre s’ha celebrat el Campionat d’Espanya d’aquesta modalitat esportiva. Un any marcat per una pandèmia, que s’ha traduït en absència de clubs en competició, i on ha regnat la participació de gimnastes que s’entrenen al CAR i que formen part de les seleccions espanyoles júnior i sènior. No obstant això, el Club ha tret pit i ha fet un excel·lent paper en aquest Estatal, on s’ha pogut endur fins a cinc medalles cap a casa.

Capitanejades per les entrenadores Elisabet Valle i Anna Parera, les representants del CNG ho han donat tot en aquesta última competició de la temporada esportiva 2020 (la gimnàstica es regeix per anys naturals). Si bé Mariona Masjuan, al nivell de Base 5, obria la competició, sumant quatre podis, l’equip absolut el tancava, amb la cinquena medalla estatal per al Club.

I és que en categoria Base, Masjuan va aconseguir pujar al tercer esglaó de la general, fruit d’una gran actuació durant tota la competició, que la va portar a penjar-se, a més a més, una doble medalla de plata en terra i salt, i un bronze a barra d’equilibris. En aquesta categoria de Base també hi competia Rut Soler al B6, en el que va ser el seu primer Campionat d’Espanya, aconseguint un meritori 7è lloc.

En la màxima categoria hi participaven quatre gimnastes. En Via Olímpica VO9, Ona Perxachs es va classificar en 8è lloc de la general, fent una 4a posició a salt, quedant-se molt a prop del podi; Joana Serrate, va ser 9a a la general, una gimnasta que porta poc temps al primer equip i que va defensar molt bé tots els aparells; i Carlota Garcia, va ser 10a d’Espanya, destacant en paral·leles. Al V10, Marina Esteban s’estrenava en la categoria més alta de la gimnàstica, amb un gran paper que la va situar en la 9a posició de la general. I d’aquest equip absolut, integrat per les 4 gimnastes de Via Olímpica, en va sortir una nova medalla de bronze, després d’assolir el tercer lloc en la classificació per equips en categoria absoluta.

Avui i demà dimarts 8 de desembre és el torn de la gimnàstica artística masculina, que també a Valladolid disputen el Campionat d’Espanya, tenint el CNG una representació de 3 gimnastes amb Gabriel Samper (B5), Abel Samper (B6) i Eduard Serrano (N2), que de la mà del seu entrenador Limin Jia, buscaran posicions de pòdium per acabar aquesta complexa i difícil temporada esportiva.

La competició es pot seguir per streaming a La Liga Sports TV, així com recuperar les actuacions de les gimnastes d’artística femenina al Campionat d’Espanya.