Sequedat, poca transpiració, cansament, reescalfament, lesions… Són alguns dels problemes amb què es troben els nostres peus amb l’arribada de l’estiu. I és que les altes temperatures, la calor, el calçat diferent i l’aigua encara més a prop que en qualsevol època de l’any, els peus se n’acaben ressentint més que mai… per això, no ens hem d’oblidar i a l’estiu hem de tenir especial cura dels nostres peus, que és una de les parts del nostre cos que més pateix l’arribada del bon temps!

Et donem alguns consells:

– Fes servir calçat que permeti la transpiració del peu de manera que no acumuli humitat, per tal d’evitar la proliferació de fongs i el desenvolupament d’ampolles
– Utilitza calçat amb una bona base, sobretot , si fas exercici. Evita calçat estret o massa puntegut per no patir ampolles ni durícies.
– Canvia de mitjons (preferiblement de fil o cotó) quan estiguin suats, després de realitzar exercici físic, sense demorar-te molt en fer-ho
– Quan et tallis les ungles, no arribis a les cantonades, sinó talla-les rectes, ja que del contrari es pot afavorir el desenvolupament d’una ungla encarnada i que, a l’estiu, en estar més temps amb els peus a l’aire lliure, pot ser causa d’infecció.
– Renta correctament i a diari els teus peus, per tal d’eliminar cossos estranys, bactèries i altres microorganismes que poden adherir-se al peu a la platja o en qualsevol altre espai públic
– Para atenció a l’hora d’eixugar els teus peus, sobretot en les zones interdigitals, per a evitar que la pell s’estovi
– Les teves tovalloles i calçat han de ser únicament utilitzats per tu… no les comparteixis i evitaràs possibles contagis.
– Utilitza xancletes o sandàlies en sortir de la piscina i quan utilitzis dutxes i vestuaris públics
– Dedica al dia un temps per a mimar els teus peus, aplicant crema hidratant. Mantenir-los hidratats evitarà l’aparició de durícies i ulls de poll.
– Pensa en el massatge. Amb oli, crema o bàlsam, aplica el producte per l’empenya, la planta i cada un dels dits. Pressiona els punts adolorits dels peus amb els dits de les mans. T’ajudarà a eliminar toxines i beneficiarà la circulació.
– Sempre que puguis camina descalç. El massatge a l’arc plantar afavoreix la circulació sanguínia. La platja és un molt bon lloc per a fer caminades.
– No dubtis en consultar a un metge especialista si sorgeix algun problema en els teus peus.