Tenir a sobre molta aigua de cop. Aquesta ha estat la sensació que les dues nedadores d’artística del Club Natació Granollers, Abril Conesa i Mireia Hernández, van tenir en tornar a la piscina, el passat 18 de maig, quan les autoritats van permetre a la fase 0,5 la reobertura dels Centres d’Alt Rendiment per als esportistes d’elit. Dos mesos després de la clausura del CAR per la COVID-19, ambdues nedadores com a membres de la selecció espanyola absoluta han pogut reprendre els seus entrenaments amb l’equip espanyol, que segueix tenint en el punt de mira el Preolímpic per a aconseguir el passatge a Tòquio 2021.

Amb estrictes mesures de seguretat i higièniques, l’equip ha tornat a la seva activitat a l’aigua. “No havia tocat l’aigua fins arribar al CAR i ha estat difícil tornar a acostumar el braç a agafar l’aigua i avançar”, comenta Hernández. D’altra banda, Conesa desvetlla que s’ha estat entrenant a la piscina de casa seva lligada a una corda i que ha estat un plaer tirar-se a la piscina del CAR i “notar que podia avançar”. “Tenia moltes ganes de tornar a l’aigua, al nostre medi”, conclou. I “tornar amb les companyes, tot i que sigui a distància”, afegeix Hernández.

Unes companyes d’equip amb les s’entrenen respectant totes les mesures a la piscina i amb les que s’han pogut retrobar després d’un llarg confinament on també han seguit treballant en equip amb rutines a distància, sessions online, viodetrucades… sense defallir i adaptant-se a les condicions de treball de cada moment.