Recent

maig 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

La Fundació Vallès Oriental és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat potenciar la qualitat de vida i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Es troben a la Roca del Vallès, molt a prop de Granollers.

Van néixer a l’any 1965, quan un grup de pares i mares preocupats pel futur dels seus fills i filles van unir les seves forces per lluitar pels drets i aconseguir els serveis i atencions que els seus fills i filles necessitaven. Aquest esperit de lluita i esforç encaracaracteritza la Fundació a dia d’avui.

A l’actualitat atenen a gairbé 500 persones i la seva activitat se centra bàsicament en dues àrees: l’àrea d’atenció diürna, amb el Centre Ocupacional, el Centre Especial de Treball, el Centre d’Atenció Especialitzada i el Centre de Rehabilitació Funcional; i l’àrea d’acolliment residencial, amb la Residència, el Servei d’Habitatge i la Casa Empúries.

Tots aquests centres i serveis, tenen per objectiu d’atendre les diferents necessitats que van apareixent a llarg de la vida en l’etapa adulta de la persona i fomentant almateix temps la inclusió social i l’autonomia personal.

Nou equip de natació inclusiva

Arran de la crisi sanitària i social de la Covid, les persones amb disCapacitat inteŀlectualateses a la Fundació han empitjorat la seva condició física a causa del confinament i ladisminució de la pràctica esportiva en general. Aquesta situació també ha minvat la seva inclusió social ja que han deixat de participar en activitats esportives ques’organitzaven en el seu entorn proper com altres centres i entitats esportives. Peraquest motiu, a la Fundació s’impulsa el projecte de
CREACIÓ DE L’EQUIP DE NATACIÓINCLUSIVA.

El projecte va adreçat a totes les persones amb disCapacitat inteŀlectual que atenen a la Fundació interessades en practicar la disciplina esportiva de la natació amb l’objectiu esportiu de poder competir en els Specials Olympics de Catalunya.

Volem donar l’oportunitat de gaudir de l’esport a totes les persones de la Fundació que ho desitgin i a tots els nivells, a través de l’esport es treballarà amb les persones ateses els hàbits de vida saludable tan d’activitat física com d’alimentació millorant la salut i la qualitat de vida.

L’impacte social del projecte també és el foment de la inclusió social de les persones amb disCapacitat inteŀlectual a la societat i l’intercanvi amb altres persones de fora del centre dels valors de la pràctica esportiva.

Els objectius del projecte

OBJECTIU GENERAL:

Foment de la pràctica esportiva i la inclusió social a través dels valors de l’esport en la participació de les persones amb discapacitat inteŀlectual a competicions esportives i als Special Olympics.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

  • A través de la metodologia de l’Atenció Centrada en la Persona, anàlisi de les pròpies capacitats de cada persona, estudi de cada disciplina esportiva i tria de la modalitat que més agradi i beneficiï a cada persona.
  • Desenvolupar les destreses de les persones que atenem a través de l’organització d’entrenaments, individuals i en equip, segons cada activitat esportiva.
  • Empoderar als i les nedadores perquè siguin membres contribuents de la societat dins ifora de la piscina.
  • Treballar per la seva inclusió en la comunitat general a través de la participació i observació.
  • Crear noves oportunitats de relació: entre nedadors i nedadores, voluntaris,familiars/tutors i entrenadors i entrenadores.
  • Crear impacte en la seva salut i estil de vida.
  • Dotar a l’entitat/fundació dels coneixement (curs bàsic Special Olympics i cursostècnics de natació) necessaris per dur a terme els entrenaments amb qualitat i les competicions segons les normatives de la modalitat.
  • Dotar dels materials necessaris per la pràctica esportiva adaptada i la competició (equipacions esportives: banyadors, samarretes…).

Col·labora!

Fes el teu donatiu mitjançant transferència bancària utilitzant el número de compte ES85 2100 0009 7902 0120 0080 o BIZUM 01844