El CNGranollers posa en marxa el CNGreen

El Club Natació Granollers en la seva aposta per l’ús racional de les energies i el medi ambient, posa en marxa dins del seu Pla Director el CNGreen, un projecte d’estalvi i eficiència energètica, i que amb la col·laboració d’Estabanell Energia busca, principalment, reduir les emissions i aconseguir l’estalvi energètic, apartant l’hidrocarbur (no és renovable i emet CO2) i oferint energia d’electricitat d’origen 100% renovable, i a menys cost.

A través d’accions específiques, previstes per als propers set anys, s’aconseguirà reduir l’equivalent a 178 tones de petroli l’any (1.120 barrils o més d’1,5 milions de km en cotxe), que generarien al voltant de 508 tones de CO2 / any. Aquesta reducció d’emissions suposa la mateixa quantitat de CO2 que retenen més de 1.000 arbres cada any. Tot això s’aconseguirà sense modificar les condicions de confort en els edificis.

D’aquesta manera, es treballarà per a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i per disminuir la petjada de carboni de cada soci. Concretament, cada usuari veurà reduïda la seva petjada en més de 84 kg d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Les actuacions que es portaran a terme  i que es tenen previstes portar a terme abans de l’estiu són:

  • Instal·lació de màquina de Climatització de levitació electromagnètica a la sala de Fitness.
  • Substitució de la il·luminació de la sala de Fitness a tecnologia LED
  • Modificació dels circuits a la sala de màquines per optimització de la màquina de trigeneració i de les calderes de condensació
  • Nou acumulador estratificat a la sala tècnica de manteniment
  • Substitució a il·luminació LED de la piscina 4 (exterior)
  • Instal·lació de sistema per l’escalfament de la piscina exterior 5 (25 m)
  • Noves torres d’il·luminació amb tecnologia Led a la piscina exterior 5 (25 m)

El projecte inclou una auditoria energètica prèvia orientada a millorar l’eficiència aprofitant els recursos naturals i renovables que ja existeixen a les instal·lacions, com és la màquina de trigeneració, calderes de condensació o la recuperació de calor de l’aire.

La sensibilitat i conscienciació amb la situació d’emergència climàtica actual, ha portat a al Club Natació Granollers a implantar aquest tipus d’accions per a la preservació de medi ambient i el respecte per l’entorn, amb un projecte que aportarà tanmateix avantatges socials, mediambientals, econòmiques i energètiques al Club.

Objectius

Notícies relacionades